Cikkek archívuma: 2019/2020 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Kolozsi Angéla: A beszélő fa - mese óvodásoknak és kisiskolásoknak

Az előadás időpontja: 2021. április 17. szombat 11.00 óra

Szereposztás

Emil, a légy: Dósa Mátyás

Elvira, a mókus: Molnár Nikolett

Henyek, medve: Harna Péter

Alberta, vakond: Jankovics Anna

Jelmez: Labancz Mária

Zenei szerkesztő: Rimóczi Mónika

Segédrendező: Kádár Krisztina

Rendező Jankovics Anna

 

Kedves Gyerekek, Szülők, Nagyszülők!

A beszélő fa című fontos, és napjainkban valóban aktuális témákat vet fel: élőhelyünk és a természet tisztelete, megbecsülése, az egymásra való odafigyelés és a türelem fontossága.

A történet egy diófa sorsát mutatja be, hogy a benne lakó állatok szép lassan tönkreteszik. Henyek, a gyűjtögető medve telehordja szeméttel. Alberta, egy morcos vakond feltúrja a gyökereit.

Elvira, a nem túl eszes, ámde hiú mókus a fa leveleivel ékesíti magát. Mígnem érkezik egy elhivatott vándorló légy, Emil, aki felhívja a figyelmüket arra, hogy jobban kellene óvniuk a környezetüket. Azt állítja, hogy ő beszél "fául", "dióul" különösképp jól tud, s hogy a szegény fa azt üzeni, több gondoskodásra lenne szüksége.

Kezdetben sikerül rávennie a lakókat, hogy törődjenek a fával, akik azonban rossz szokásaikat csak nem tudják levetkőzni, folytatják a régi életvitelüket. Őszre tél jön, majd tavasz, a fa pedig teljesen elpusztul, így hőseink otthontalanná válnak. Emil a segítségükre siet, és egy diófacsemetét ajándékoz nekik, hogy új otthonuk legyen.

Egyszer. Majd. Sok-sok év múlva.

.

Jegyek 1.500 Ft-os áron vásárolhatók: www.online.jegy.hu oldalon.

 Ügyfélszolgálati elérhetőségek: Ügyfélszolgálatunk elérhető a Jegy.hu minden oldalán megtalálható chat-en keresztül, munkanapokon 9-től 20 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10-től 19 óráig. Munkaidőn kívül hagyja meg e-mail címét, hogy mielőbb válaszolhassunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., online esemény esetén (élő közvetítés, videó): Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információ kérhető: Szolnoki Szigligeti Színház Szervező- és Jegyiroda Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23.  Telefon: 56/424-063, 56/422-902, 30/7014-815, 20/215-0585 Nyitva tartás: hétköznap 09.00-17.00 óráig. 

 www.szigligeti-szinhaz.hu Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.