Jékely Zoltán: Mátyás király juhásza

mesejáték

Előadások időpontjai:

augusztus 6. csütörtök 15.00 óra

augusztus 8. szombat 11.00 óra

augusztus 15. szombat 11.00 óra

Szereposztás

Mátyás király: Vándor Attila

Beatrix, a felesége: Mérei Gabriella

Burkus király: Horváth György

Kunigunda, a leánya: Fejes Katica

Kölönte, udvari bolond: Ónodi Gábor

Csuporka, a menyasszonya: Jankovics Anna

Baraboly vitéz: Bencsik Gergő

Vakáciusz, a tudós: Németi Sándor

Furtagyi ezermester: Tárnai Attila

Berengár udvarmester: Molnár László

Gergő juhász: Horváth Ábel

A juhász anyja: Radó Denise/Gombos Judit

Díszlet- és jelmeztervező: Matyi Ágota

Dramaturg: Szabó Csilla

Segédrendező: Kádár Krisztina

Rendező: Molnár László

Senkinek a világon nincsen olyan kincse, mint Mátyás király aranyszőrű báránya. Őrizteti is a bölcs király éjjel-nappal. Legbecsületesebb juhásza, Gergő úgy eteti-itatja, gondozza, vigyázza a kis jószágot, mintha saját édestestvére lenne. Amikor Burkus király és világszép lánya, Kunigunda meglátogatják a juhászt és nemcsak szemet vetnek az aranyszőrű bárányra, hanem minden eszközzel meg is akarják kaparintani, Gergőnek választania kell Mátyás iránti hűsége és a szerelem között. Vajon hogy fog dönteni?

Jegyek 1.500,-1.300,-1.100,- 900,- Ft-os áron vásárolhatók a Szolnoki Szigligeti Színház Szervező-és Jegyirodájában Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23. Telefon: 56/424-063; 

Irodánk július 20- 31. között zárva tart, ezidő alatt nézőink a www.jegymester.hu weboldalon tudnak jegyet vásárolni az augusztusi előadásokra.  Jegy vásárolható még az előadások előtt egy órával az Aba-Novák Kulturális központban lévő jegypénztárunkban.

Augusztus 3-tól megkezdődik a 2020/2021-es évad bérleteinek értékesítése, ezzel egyidőben az augusztusi előadások jegyértékesítése is folytatódik, a Szervező-és Jegyirodában.

www.szigligeti-szinhaz.hu;   www.jegymester.huEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.