A Szolnoki Szigligeti Színházban ma este adták át a Területi Prima díjakat. A magyar színház-és filmművészet kategóriában Gombos Judit színművésznő -színházunk Örökös Tagja- kapta az elismerést.
A díjhoz szívből gratulálunk, az egész Társulat nevében!

Gombos Judit  amióta a pályán van, a Szigligeti Színház társulatának tagja. Rendkívüli karakterszínésszé fejlődött az évek során. A utóbbi években igazán befutott, művészete beérett. A Romeo és Júlia Dajkájának megformálása igazi reveláció lett, mely alakítás a legnagyobbak sorába emelte a művésznőt. A lényéből áradó szeretet, asszonyi bölcsesség és derű a színpadon szerencsésen párosul olaszos temperamentumával.

Az elmúlt szezonokban nagy sikere volt Kamillaként a Liliomfiban, Máriaként a Vízkeresztben, Julcsaként a Hippolyt-ban, dr. Pálos–ként Márai Kalandjában, és Muskátné szerepében a Liliomban. Miss Montmorency (Imádok férjhez menni) szerepét páratlan humorral, elementáris erővel formálta meg. A Néma levente Gianetta-ja tökéletes alakítás. Megrendítő volt Elisabeth Proctor-ként a Salemi boszorkányokban, Mirigyként a Csongor és Tündében, vagy Sarlotta Ivanovna-ként a Cseresznyéskertben.

Az elmúlt évadokban is  számlálatlanul kapta a nyíltszíni tapsokat  A nagymama Langó Szerafin-jaként, a Padlás Mamókájaként. és a Könyvtári capriccio Icuka szerepében. A Hello, Dollyban Mrs. Roze, A Svejkben Preizlerka néni, a Vidám kísértetben Madam Arcati, a Mikvében Shoshanna, A kőszívű ember  fiaiban Baradlayné szerepében  mutatta meg, már mindent tud a szakmáról. Művészete az utóbbi években kiteljesedett, nem véletlenül lett örökös tagja a Szolnoki Szigligeti Színháznak. Kiváló kolléga, az ifjabb generációk istápolója, példamutató munkát végez, végtelenül igényes. Rendkívüli temperamentuma, intelligenciája és gazdag játékkultúrája egy társulatot képes összetartani.