A sikeres tavalyi évad után még inkább sikeres kíván lenni a Szigligeti Színház. Az elmúlt évadban a szolnoki teátrum százezernél több nézőt fogadott, az előadásokon a teltház garantált és a siker.

Erre számít az új évadban is Balázs Péter, a színház igazgatója, hiszen a város és környékének közönsége hálás a népszerű darabokért. Az évadnyitón Szabó István, a város alpolgármestere is a sikereket emelte ki, köszönvén a színvonalas produkciókat. Mindketten szóba hozták a teátrum felújítását. Arról Szabó István annyit mondott, hogy bár központi forrásból érkezik a pénz, még bőven van tennivaló a kezdésig. Minden bizonnyal az új évad végén kezdenek hozzá a munkához és 2019-ben ismét ott játszhatnak majd a színészek. A társulat hat bemutatót tervez. Szeptember 22-én a habkönnyű bohózatot, a Janikát, október 6-án a Fekete Péter kisoperettet, majd Dürrenmatt politikai krimijét, a Fizikusokat november 10-én, míg december 15-én a Lili bárónő című operettet viszi színre a társulat. Ezt követi Shakespeare drámája a jövő év február 16-án, a Macbeth, majd az évad utolsó bemutatója, a Csoportterápia március 30-án lesz. A Szín-Mű-Helyben szeptember 23-tól látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja, novemberben pedig két egyfelvonásos kerül színpadra, egy előadáson belül. Karinthy Ferenc Dunakanyar című műve után Molnár Ferenc Marsallját mutatják be a színház művészei. Az idén is lesz szilveszteri műsor a televízió nézők számára, amit korábban rögzítenek, míg az év utolsó napján a szolnoki közönséget várja a társulat egy közel  három órás óév-búcsúztatóval.

Az évadnyitón Balázs Péter igazgató úr és Kiss József művészeti vezető, bejelentették, hogy a Szigligeti Vidám kísértet című  vígjátéka kapta a leglátványosabb prózai előadás díját a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon. A   legjobb női mellékszereplő kategóriában pedig Gombos Judit lett a fesztivál díjazottja, akit az évadnyitón köszöntött a társulat.  (iszolnok 2017. augusztus 29.)