balazspeterBalázs Péter igazgató úr ajánlja
A Szolnoki Szigligeti Színház 2016-17-es évadát:

„Büszkén mondhatom: jubileumi műsor a következő, hiszen ez a 10. évad, amit összeállíthattam munkatársaimmal Szolnokon.
Micsoda 10 év volt ez! A bájos Zsuzsi kisasszonnyal kezdődött, és Az angyalok nem sírnak követte. És már akkor, 2007-ben színpadra állítottuk az első Szilveszteri Gálát! Mennyi értékes produkció azóta is!
S talán az idei volt eddig a legsikeresebb évad! A padlás már közeledik az ötvenedik előadáshoz! De ott volt A nagymama – azóta már a Nemzet Színészei közé választott - Almási Évával, Kovács Istvánnal, a Gombos Judit - Mészáros István párossal! És ott volt A makrancos hölgy, melyben Kertész Marcellát rendezhettem, Szinetár Miklós A denevér rendezése Lőrincz Judittal, Nyári Zoltánnal, Szente Vajk friss Hello, Dolly!-ja újra Marcellával, Szolnoki Tiborral, s most, az évad végén megjött Svejk, a csupa jószándék cseh katona!  A Szí-Mű-Helyben a két nagyszerű bemutatónk, a Furcsa pár Kautzky Armanddal és Mészáros Istvánnal, valamint a Könyvtári capriccio, Csomor Csillával, Radó Denise-zel, telt házakkal fut. Elsőrangú darabok, kivételes szerepekkel és színészekkel, felejthetetlen alakításokkal, ihletett, ötletes, európai rangú rendezésekben, a közönség legnagyobb megelégedésére!
A színház, megtartva nemes hagyományait, a következő évadban is a magas minőségű, irodalmilag is értékes szórakoztatást tűzi ki maga elé célul, sikerességben igyekszik az eddigi évadokat is felülmúlni. Teszi ezt a társulat annak az örömteli ténynek tudatában, hogy - nagyszínpadán - a Szolnoki Szigligeti Színház a leglátogatottabb vidéki színház ma, Magyarországon! Maradjon ez így a jövőben is!


Vajda Katalin - Fábri Péter: Anconai szerelmesek
zenés játék
Molnár László rendezésében mutatja be a színház ezt az örökzöld zenés játékot, melyet a szerzők a hetvenes évek nagy olasz slágereivel tettek még emlékezetesebbé. A darabnak sok nagysikerű bemutatója volt már hazánkban, Szolnokon Böröndi Tamás fogja játszani Tomao szerepét.


Noel Coward: Vidám kísértet
vígjáték
A szerző és „szellemes” darabja elismert, sikeres alkotás, ízig-vérig társalgási komédia, sikerre tarthat számot Szolnokon, csakúgy, mint Londonban. A Szigligeti Színház Kiss József rendezésében mutatja be, a bolondos Madame Arcati szerepében a színház örökös tagja, Gombos Judit komédiázik!


G. B. Shaw: Szent Johanna
történelmi játék
Az évad zászlóshajója. Shaw egyszerre komoly, mély, ugyanakkor nagyon szellemes, fanyar, mai darabot írt Szent Johanna történetéből. A címszerepet a friss Jászai-díjas Molnár Nikolett alakítja, Babarczy László rendezésében.


Hadar Galron: Mikve (Bérleten kívül)
színmű
Hadar Galron fiatal izraeli írónő, színésznő, rendező. Mikve c. darabja alig múlt tíz éves. A nők jogai, szabadsága, teljes emberi életükhöz vezető nehéz útjuk foglalkoztatja, mint alkotót. Ez a darabja nagyon sikeres, nyolc kiváló női szereplehetőséget nyújt a Szín-Mű-Hely-ben..


Lerner-Loewe: My Fair Lady
musical
A világ minden színházában telt házakkal játsszák ezt a remek musicalt, mely csakúgy nem veszít semmit fényéből, mint az eredeti színdarab szülőatyjának G. B. Shaw-nak Szent Johannája. Örökérvényű. Radó Denise rendezi, Kertész Marcellával a főszerepben.


Csukás István – Bergendy István: Süsü (Bérleten kívül)
mesejáték
A legifjabb generáció újabb ajándékot kap a társulattól, hiszen a szolnoki színpadon láthatják legjobb barátjukat, a szeretettel teli, egy-, de annál nagyobb fejű sárkányt, aki a pillangókat mindennél jobban szereti. Ebben társa a rendező, a friss diplomás Jankovics Anna.


Jókai Mór: A kőszívű ember fiai
színmű
Egy igazi, magyar klasszikussal várja a színház a nemzeti ünnepet. Emelkedett lélek, az ifjúság forró szívdobbanása kíséri ezt a katartikus, csodálatos történetet, a testvéri szeretet, az önfeláldozás egyik legszebb példáját, a Baradlay fiúk balladáját. A társulat munkáját Csiszár Imre irányítja a premierig.


Heltai Jenő: Naftalin
vígjáték
Az évad végére a pontot a társulat egy fergeteges, klasszikus magyar komédia színpadra állításával teszi fel, az én irányításomban. Heltai kiemelkedően értett ehhez a műfajhoz, higgyék el nekem. Ennek a találkozásnak legnagyobb nyertesei a szolnoki színészek és a szolnoki nézők lesznek!”