sajtotajekoztato201703

A 2017/18-as évad Nagyszínpadi bemutatói

Békeffi István-Stella Adorján: Janika (vígjáték)

Kertész Marcella játssza a szerelméért küzdő színésznőt, ez volt a békeidőkben Turay Ida nagy szerepe. Nagyszerű helyzetek, nagyszerű karakterek a fordulatos és szórakoztató Békeffi darabban, melyet Molnár László rendez.

Somogyi Gyula-Eisemann Mihály-Zágon István: Fekete Péter (kisoperett)

„Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott…!” Ugye, ismerős? A pechsorozatairól ismert főhős, Pierre Lenoir (Fekete Péter) miatt szinte minden tönkremegy, ám a sármos tőzsdecápa épp az ő balszerencséjére alapít vállalatot. Mindig nagy siker a balszerencsés főszereplő csetlés-botlása, akinek végül a szerelemben lesz szerencséje. Igazi felüdülés. Garancia erre a rendező, Méhes László, aki kiválóan ismeri ezt a világot.

Friedrich Dürrenmatt: Fizikusok (politikai krimi)

A világirodalom egyik legizgalmasabb, máig megdöbbentően aktuális politikai krimije különös, gazdag, elegáns világba repíti a nézőt. Egy eldugott, svájci, exkluzív elmegyógyintézetben rejtélyes gyilkosságok történnek… A társulat vezető színészeinek ad nagy játéklehetőséget, Kautzky Armanddal a főszerepben, Kiss József irányításával.

Martos Ferenc-Huszka Jenő: Lili bárónő (operett)

A magyar operettirodalom egyik ékköve ez a dalmű, mely tele van fülbemászó, megunhatatlan slágerekkel: Cigaretta keringő, Gyere, csókolj meg szaporán, Tündérkirálynő, légy a párom… Az éppen tönkrement fiatal és csélcsap gróf egy félreértés után beáll komornyiknak a birtokát megvásárló felkapaszkodott báróhoz, akinek van egy gyönyörű leánya… Balázs Péter rendezi a méltán híres darabot.

Shakespeare: Macbeth (tragédia)

Hatalmas kihívás egy társulat számára a világirodalom egyik legtitokzatosabb, legmegrázóbb alkotása, a Macbeth. A címszereplő kiváló katona, a király bizalmasa, a Sors olyan sodrásába kerül, mely sok véres bűnön át a királyi trónba repíti őt. Mire meggondolhatná magát, minden késő… Barabás Botond és Radó Denise játsszák a főszerepeket, Csiszár Imre avatott rendezésében.

Szente Vajk-Galambos Attila-Bolba Tamás: Csoportterápia (musical)

A pár éve bemutatott, és azóta sok nagy sikert megélt, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek. Ám a pszichológusra hiába várnak… Külön érdekesség, hogy az előadást a musical írója, a Hello, Dolly rendezője, Szente Vajk állítja színpadra!

Bemutatók: Szín-Mű-Hely

Marsha Norman: Jóccakát anya (dráma)

Ez a kétszereplős, az emberi kapcsolatok mélyére ásó, Pulitzer-díjas kortárs dráma nagyszerű játéklehetőséget nyújt két kiváló színésznőnek, Jankovics Annána és Lugosi Claudiának. A darab rendezője: Radó Denise.

Két egyfelvonásos
Karinthy Ferenc: Dunakanyar,
Molnár Ferenc: Marsall

A jelenlegi évadban még egy bemutatót láthatnak bérleteseink. Balázs Péter rendezésében mutatjuk be Heltai Jenő: Naftalin című bohózatát, április 7-én 19.00 órakor. A bemutatóra korlátozott számban  értékesítünk jegyeket.

A Szigligeti társulata május 11-én a  Vidám kísértet című darabot mutatja be a budapesti Klebelsberg Kultúrkúriában,  június 24-én a Szarvasi Vízi Színházban, és június 25-én a békéscsabai önkormányzat díszudvarán.

Május 20-án Szolnokon  a József Attila Színház művészeinek vendégjátékában az  Angyalföldi ballada című darabot láthatják az érdeklődők.

Június 3-án a Tóth Ilonka című darabot tekinthetik meg a szolnoki nézők a Nemzeti Színház társulatának vendégjátékában.

Augusztus 31-én az Anconai szerelmeseket Szolnokon láthatják az érdeklődők, szeptember 2-án ezzel a zenés vígjátékkal  vesz részt a társulat, a Klebelsberg Kultúrkúria fesztiválján.  A nagysikerű előadást október 10-től a fővárosi József Attila Színházban láthatják a színházbarátok, havonta két-három alkalommal.