Cikkek archívuma: 2019/2020 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Március 20-án 19.00 órakor láthatják nézőink  - online előadásban -, Molnár Nikolett előadásában, a Névtelenül című monodrámát. 

Alma H.Bond

Névtelenül - monodráma

A Szerző Szerelmem, Rodin című művét fordította - Acsai Roland.

Színpadra alkalmazta, a látványt tervezte, rendezte, előadja: Molnár Nikolett


 

„Őrült vagyok? Én vagyok őrült, vagy a kor, amiben élek?”

Monodráma a tragikus sorsú Camille Claudel életéről; valamint korrajz a XIX. századi Franciaországról, társadalmi megítélésről, a női egyenjogúság hiányáról, szabadságvágyról...

A kivételes tehetségű, merész szobrásznő egész létezését a szűnni nem akaró alkotásvágy határozta meg. Ez összeegyeztethetetlen volt a kor-, valamint nagypolgári családjának filozófiájával. Auguste Rodin tanítványaként kezdett kibontakozni egyénisége és nőiessége, munkakapcsolatuk hamar szenvedélyes vonzalommá alakult. Modellje, múzsája, segédje, szeretője, és konkurenciája lett a mesternek. Viharos viszonyuk egy évtizedig tartott. E várakozásokkal teli, boldog időszakban „Az alkotás volt a szerelem, és a szerelem maga az alkotás.”

Camille szárnyalt, de soha nem ismerték el, mert nőként egy olyan korban született, ahol a közvélemény szerint rendbontó, erkölcstelen és megbotránkoztató a szobraira jellemző érzékiség. Epigonnak bélyegezték, pedig alkotásai teljes egészében saját élettörténetét tükrözték, mint egy önvallomás. Camille erősen hitt saját képességeiben, képzelőerejében, és függetlenségében, de megtörték. Élete utolsó harminc évét a világból kirekesztve, élve eltemetve, arcát és nevét elveszítve töltötte. Az előadás Camille Claudel levelei, Alma H. Bond pszichológus naplószerű írása alapján készült.

 Az előadásra jegyek válthatók  az online.jegy.hu/#/ oldalon. Jegyár 2.000 Ft

Ügyfélszolgálati elérhetőségek: Ügyfélszolgálatunk elérhető a Jegy.hu minden oldalán megtalálható chat-en keresztül, munkanapokon 9-től 20 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10-től 19 óráig. Munkaidőn kívül hagyja meg e-mail címét, hogy mielőbb válaszolhassunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., online esemény esetén (élő közvetítés, videó): Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat, információ kérés: Szolnoki Szigligeti Színház Szervező-és Jegyiroda Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23. Nyitva tartás: hétköznap 9-17 óra között.

Telefonszámok: 56/422-902, 56/424-063. 30/7014-815, 20/215-0585, 20/515-9243, 30/701-4817. www.szigligeti-szinhaz.hu  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.