Cikkek archívuma: 2019/2020 2018/2019 2017/2018 2016/2017

 

Nagy siker nézőink körében Molnár Nikolett monodrámája, a Névtelenül. A művésznő által színpadra álmodott előadás monodráma a tragikus sorsú Camille Claudel életéről; valamint korrajz a XIX. századi Franciaországról, társadalmi megítélésről, a női egyenjogúság hiányáról, szabadságvágyról...

Camille Claudel nemcsak korának kivételes tehetséggel megáldott szobrásznője volt, hanem tanítványa, múzsája és szeretője a kor leghíresebb szobrászának, Auguste Rodinnek.

Szárnyalt, de életében nem ismerték el, mert nőként egy olyan korban született, amikor a közvélemény szerint rendbontó, erkölcstelen és megbotránkoztató volt a szobraira jellemző érzékiség. Epigonnak bélyegezték, pedig alkotásai teljes egészében saját élettörténetét tükrözték, mint egy önvallomás.

A kivételes tehetségű, merész szobrásznő egész létezését a szűnni nem akaró alkotásvágy határozta meg. Camille erősen hitt saját képességeiben, képzelőerejében, és függetlenségében, de megtörték. Élete utolsó harminc évét a világból kirekesztve, élve eltemetve, arcát és nevét elveszítve töltötte.

Az előadás Camille Claudel levelei, és Alma H. Bond pszichológus naplószerű írása alapján készült.

http://www.blogszolnok.hu/ajanlom_a_gondolkodo__szineszno

Jegyek vásárolhatók 2.000 Ft-os áron az https://online.jegy.hu/#/ oldalon.