Cikkek archívuma: 2019/2020 2018/2019 2017/2018 2016/2017

 2020/2021-es évad első nagyszínpadi bemutatója látható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színpadán. 

Műsoron : Giulio Scarnicci- Renzo Tarabusi KAVIÁR ÉS LENCSE című komédiája, melyet Mészöly Dezső fordított a bemutató: 2020. szeptember 25-én, pénteken 19 órakor

Rendező: Málnay Levente

KAVIÁR ÉS LENCSE

komédia

Fordította: Mészöly Dezső

Bemutató: 2020. szeptember 25-én, pénteken 19 órakor

Szereposztás

Leonida: Mihályi Győző

Valeria: Kertész Marcella

Raimondo: Vándor Attila

Matilda: Gombos Judit

Nicola: Barabás Botond

Alexis: Horváth Gábor

Antonio: Harna Péter

Helena: Lugosi Claudia

Grófnő: Sárvári Diána

Fiorella: Molnár Nikolett

Nagypapó: Mészáros István

Báró: Molnár László

Velluto: Zelei Gábor

Rikkancs: Ónodi Gábor

Roberto: Bencsik Gergő

Kifutó: Tárnai Attila

Sofőr: Horváth György

Díszlet- és jelmeztervező: Húros Annamária

Dramaturg: Szabó Csilla

Segédrendező: Kádár Krisztina

Rendező: Málnay Levente

Újabb fergeteges komédiával örvendezteti meg közönségét a Szolnoki Szigligeti Színház, Scarnicci és Tarabusi olasz szerzők vígjátékát mutatja be szeptember 25-én.

A darab Nápolyban játszódik a hetvenes években, Nápoly szegénynegyedében, egy igazi dél-olasz család szegényes hajlékában, ahol a népes társaság feje, Leonida Papagatto azzal tartja el családját, hogy előkelő vendégnek öltözve hívatlanul megjelenik a nápolyi előkelőségek pompázatosan terített estélyein, fogadásokon, majd finomabbnál-finomabb falatokkal rejtett zsebeit megpakolva távozik. Az összelopkodott holmit pedig orgazda szomszédjával áron alul elpasszolja és ebből biztosítja családjának a szerény megélhetést.  Egyik fogadáson, hirtelen ötlettől vezérelve, a jelen levő előkelőségekkel Szeretetligát alapít a nélkülöző családok megsegítésére és elsőnek egy igazán rászoruló, nélkülöző családot javasol: a sajátját!  A dolog azonban nem várt bonyodalmakat, zavaros helyzeteket eredményez, melyre a szélhámos, gátlástalan Leonida sem számíthatott.

A frenetikus vígjáték, humoros szituációkkal, váratlan fordulatokkal megírt darab sikerre számíthat a Szigligeti Színház művészeinek előadásában. A fordulatos helyzetekben minden szereplő fergeteges alakítást nyújt, élükön a Leonida Papagattot játszó Mihályi Győzővel, aki egy megnyerő modorú, jóvágásű, sármőrt,  igazi délolasz amorózót alakít, aki azonnal magával ragadja, társasági modorával,  biztos fellépésével  elbűvöli környezetét, így tudja tervét végrehajtani, előkelő környezetét megvezetni. A főszerepet parádésan játszó Mihályi Győző mellett a többi szerep is remek alakításokra nyújt alkalmat Kertész Marcellának, Gombos Juditnak, Barabás Botondnak, Harna Péternek, Molnár Nikolettnek, akik egytől-egyig élvezettel vesznek részt a komédiában.

Amikor a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója Balázs Péter felkért a Kaviár és lencse színpadra állítására, örömmel mondtam igent, mert a darab lehetőséget ad, kihívást és nemes feladatot jelent egy igazán népszerű, sikeres előadás létrehozására az általam nagyra becsült Szolnoki Szigligeti Színház társulatával. /Málnay Levente

(A fotók az olvasópróbán készültek.)

Giulio Scarnicci és Renzo Tarabusi örököseinek az engedélyét a SIAE és a Hofra Kft. közvetítette.

 Az előadás támogatója: