Cikkek archívuma: 2018/2019 2017/2018 2016/2017

https://drive.google.com/file/d/1nhoMfK6nQ8mzbjJLO6Q6_8rvELX_lwxv/view?fbclid=IwAR139jtd0qVcefA2xuDo5FqoOsWdZiKkasg5RB72GT3iZGopCyh_xTBuR90

 

Kedves Gyerekek, kedves Szülők, Nagyszülők!

Szeretnénk,  a felnőtteken kívül a gyerekeket is szórakoztatni kicsit ebben az időszakban, hiszen a bezártság nekik sem könnyű! Ezért egy újabb mesedarab próbáit kezdtük el, amelynek a bemutatója május 1-jén, pénteken 11 órakor lesz a facebookon.

A  beszélő fa című mese fontos, és napjainkban igazán aktuális témákat vet fel: élőhelyünk és a természet tisztelete, megbecsülése, az egymásra való odafigyelés és türelem fontossága. A történet egy diófa sorsát mutatja be, amelyet a benne lakó állatok szép lassan tönkretesznek. Henyek, a gyűjtögető medve telehordja szeméttel. Alberta, a morcos vakond feltúrja a gyökereit. Elvíra, a nem túl eszes, ámde hiú mókus a fa leveleivel ékesíti magát, mígnem érkezik egy elhivatott vándorló légy, Emil, aki felhívja a figyelmüket arra, hogy jobban kellene óvniuk a környezetüket. Azt állítja, hogy ő beszél "fául", "dióul" különösképp jól tud, s hogy a szegény fa azt üzeni, több gondoskodásra lenne szüksége. Kezdetben sikerül rávennie a lakókat, hogy törődjenek a fával, akik azonban rossz szokásaikat csak nem tudják levetkőzni, folytatják régi életvitelüket. Őszre tél jön, majd tavasz, a fa pedig teljesen elpusztul, így hőseink otthontalanná válnak. Emil a segítségükre siet, és egy diófacsemetét ajándékoz nekik, hogy új otthonuk legyen. Egyszer. Majd. Sok-sok év múlva.

A 2019/2020-as évad harmadik online bemutatója

2020. május 1. péntek 11 óra

Kolozsi Angéla: A beszélő fa (animációkkal illusztrált mese)

Szereposztás

Emil, a légy: Dósa Mátyás

Elvira, a mókus: Molnár Nikolett

Henyek, a medve: Harna Péter

Alberta, a vakond: Jankovics Anna

Videószerkesztő: Dósa Mátyás

Segédrendező: Kádár Krisztina

Jelmez: Labancz Mária

Hang: Tóth Ferenc

Kellék: Csikány Ernő

Zenei szerkesztő: Rimóczi Mónika

Rendező: Jankovics Anna