Cikkek archívuma: 2018/2019 2017/2018 2016/2017

A mi kis városunk nézői visszhangja

Január 31-én volt színházunkban Thornton Wilder A mi kis városunk című színdarabjának bemutatója Pataki András rendezésében. Az alábbiakban közönségünk néhány hozzánk eljuttatott üzenetéből idézünk.

Az egyik legkülönlegesebb előadás! Fogadják meg Széles Tamás (a Rendező szerepében) tanácsát! Ne hagyják el a nézőteret az első felvonás után, nagyon megbánnák, ha azt tennék! Óriási hatással volt rám!

Szívből gratulálok a társulat minden tagjának fantasztikus előadás!!

Egy élmény volt. Gratulálok a színtársulatnak

Nagyon érdekes és mély mondanivalót rejtő darab volt.

Emberi érzések voltak a darabban, és ez végre független a politikától, a helytől és az időtől, mindentől! Köszönjük!

Kétszer is láttuk. Először is tetszett, másodszor még jobban. Ez egy igazi, interaktív darab. Folyamatosan figyelni kell, meglepő a felvezetés. A "rendezői színházban" a színészek hol önmagukat, hol a szerepüket játsszák, ugrálunk a jelen és a darab idősíkjai között, és megy a kérdezz-felelek a nézők felé is.

A színpad teljesen szokatlanul aluldíszletezett, de a hangeffektek és a színészek kiváló pantomim-játéka által minden helyszín és jelenet megelevenedik. Érdekes azt is megfigyelni, ahogyan mindez ránk, nézőkre hat, van itt unalom? Éppen arról szól a darab, hogy az élet dolgai felett is elsiklunk, érdektelennek gondoljuk, pedig lehet, hogy fontos ami történt.

Sok mindent nyújt még az előadás: szembesülést (női sorsokkal, férfi sorsokkal, a közönnyel, a tettetéssel), rádöbbenést (tényleg ez az élet?). És sok mindent kivált: a darab kérdéseire önmagunkban a lehetséges válaszok keresését, meghatódottságot, és hazafelé is további gondolatokat…Nem a szokásos műfaj, viszont abszolút befogadható igényes formában.

Egy élmény - köszönjük :)

 

2020. március 28-án, szombaton19.00 órakor bérletszünetben is látható az előadás, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében.

Thornton Wilder színdarabja két kedves, jószívű család életébe avatja be a közönséget, évről-évre követve a szülők, a gyerekek, a tágabb közösség sorsát, barátságokat, szerelmeket és házasságokat a halálon innen és túl. A filmszerű, pergő képek olyan pillanatokat villantanak fel, amelyeknek jelentőségére a benne szereplők túl későn döbbennek rá. a szerző megelőzve korát időutazásra hívja a közönséget, amelynek sem a színházi kulisszák, sem a fizika törvényei nem szabnak határt.

Jegyek, 2.800,-2.600,-2.400,-2.100,-Ft-os áron vásárolhatók a Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft. Szervező-és Jegyirodájában. Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23.

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 9.00-17.00 óráig Telefon: (56) 422-902, (56) 424-063

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; www.szigligeti-szinhaz.hu

"Thornton Wilder örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette."  www.hofra.hu) és a Thornton Wilder család honlapjának címét (www.thorntonwilder.com)