Cikkek archívuma: 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Radó Denise és Kautzky Armand a  nyitó társulati ülésen

 

 Ónodi Gábor, Zelei Gábor, Molnár László, Karczag Ferenc, Barabás Botond, Barabás Nóra, Ignátz György

Molnár Nikolett, Jankovics Anna, Sárváei Diána, Gombos Judit.

 

A szinhaz.org cikke a társulati ülésről

A következő évadban Lajtai Lajos-Békeffi István A régi nyár című művét Balázs Péter rendezésében láthatja a közönség. William Shakespeare Lóvátett lovagok című darabját Molnár László állítja színpadra. Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című művét Deres Péter színpadi adaptációjában, Radó Denise rendezésében mutatják be. Thornton Wilder A mi kis városunk című darabját Pataki András állítja színpadra. Nóti Károly Nyitott ablak című zenés vígjátékát Balázs Péter rendezésében láthatja a közönség.

 Október 23-án és június 4-én a színház díszelőadással ünnepel. A Szín-Mű-Hely kamaratermében Szakonyi Károly darabját Két nő és valaki címmel, Málnay Levente rendezésében mutatják be. Ősszel Camille munkacímen Molnár Nikolett előadásában és rendezésében mutatnak be darabot, 2020 márciusában pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Széles Tamás előadásában lesz látható egy produkció. Áprilisban a Hamupipőke című mesét tűzik műsorra Jankovics Anna rendezésében.

A bérleten kívüli bemutatók között novemberben a Szín-Mű-Helyben középiskolások számára szerveznek programot, valamint a 7 nap című ifjúsági darab lesz látható vendégelőadásként. December 31-én szilveszteri gálaműsorral búcsúztatják az óévet. Felújítják a Charley nénje, a Hárman a padon, a Tizenkét dühös ember, a Jövőre veled ugyanitt, a Spenót Panna és az Anconai szerelmesek című előadásokat, amelyekkel a színházon kívüli meghívásoknak is eleget tesznek.

Balázs Péter elmondta: fontosnak tartja a színház további nyitását a fiatalok felé. Az igazgató arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban felvállaltakat teljesítette a színház. Hozzátette, hogy a színházépület – várhatóan egy évig tartó – felújítása a jövőben eredményezheti néhány területen a költségek csökkenését. Mint mondta, az önkormányzat és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársaival együtt olyan rugalmas menetrendet dolgoztak ki, amely a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozza majd az átmeneti időszakban a művészeknek, a nézőknek és zökkenőmentes ki- és beköltözést tesz lehetővé. “Azt szeretnénk, ha az új épületbe már – az eddigi kiemelt státuszt megtartva – mint egy mintaprojekt első képviselője költözhetnénk be: nemzeti népszínházi besorolású társulatként” – fogalmazott az igazgató. (Szinhaz. org.2019.augusztus 27.)