Cikkek archívuma: 2018/2019 2017/2018 2016/2017

 

A BÉRLETEZÉS IDŐPONTJAI

A bérletértékesítés 2019. augusztus 1-30-ig hétköznapokon, 09.00 -13.00 és 14.00-17.00 óra között, valamint augusztus 24-én, szombaton 09.00 -13.00 óráig történik.

Felszabaduló helyek értékesítése: 2019. szeptember 4-27 között, hétköznapokon, 09.00-13.00 és 14.00-17.00 óráig.

Irodánk 2019. szeptember 2-3 között zárva tart.

A színház a szereplő-, helyszín- és műsorváltoztatás jogát fenntartja.

 A bérletértékesítés helyszíne:

Szolnoki Szigligeti Színház Szervező- és Jegyiroda Szolnok Kossuth Lajos utca 17-23.

Kapcsolat:   56/424-063    56/422-902    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;  www.szigligeti-szinhaz.hu

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nézőtere.

 

Röviden a bemutatókról: 

 Békeffi István - Lajtai Lajos: A RÉGI NYÁR - operett

Első bemutatónk Lajtai Lajos és Békeffi István romantikus operettje lesz. Egy olyan ünnepelt színésznő története ez, aki már nem magának keres párt, hanem a tizennyolc éves lányának, ám közben kiderül, hogy egy anya is lehet szerelmes, ha egy bizonyos régi nyárnak az emléke még kellő hőfokon parázslik a szívében. Színházunk művészei parádés szerepekben fogják tehetségüket, ének-és tánctudásukat megcsillantani, hiszen ez a színdarab, azon túl, hogy humoros, bájos jelenetekben bontakoztatja ki a kalandos, mégis életszerű cselekményt, slágerekké vált énekszámokkal van teletűzdelve. Az előadásban ismert dallamok, andalító és vidám dalbetétek csendülnek fel, a „Hol van az a nyár…”, a „Legyen a Horváth-kertben Budán” vagy a „Van-e szerelmesebb vallomás…”.

Rendező: Balázs Péter Kossuth-díjas

 

William Shakespeare: LÓVÁTETT LOVAGOK - komédia

A nyárbúcsúztató nosztalgikus zenés játékot egy vérbő komédia követi William Shakespeare tollából. Navarra hercege és cimborái lóvátett lovagokká válnak a színpadon, és nem csupán azért, mert hangzatos fogadalmaik, melyek szerint egy éven át kizárólag a tanulásnak szentelik életüket, mintegy varázsütésre foszlanak szét, amint megpillantják a szép francia királylányt és a kíséretében érkező felvágott nyelvű hölgyeket. Acélos jellem vagy szabadjára engedett érzelmek? Az itt a kérdés. A helyzet kulcsa – mint oly gyakran – ezúttal is a nők kezében van. A nagy angol mester e korai vígjátékában a felek a nemek harcát sziporkázóan elmés szópárbajokkal, rímekbe faragott szemtelen fricskákkal és az egymásnak állított ravasz csapdákkal vívják. Mészöly Dezső leleményes fordításában a tomboló szerelmi vágy minden árnyalata teljes pompájában ragyog.

Rendező: Molnár László Jászai-díjas

 

Mikszáth Kálmán SZENT PÉTER ESERNYŐJE - romantikus vígjáték

Karácsony előtti utolsó bemutatónk főhőse egy árván maradt kisbaba, aki egy mózeskosárban gőgicsél az utcán, amikor elered az eső. Valaki arra jár és egy kopott, piros esernyőt tesz a kis Bélyi Veronka feje fölé. Vajon ki lehetett az? Wibra György, egy dúsgazdag helybéli törvénytelen fia az öröksége után kutatva sok-sok évvel később utánajár a történteknek. Pénzt nem talál, boldogságot viszont igen. Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színpadi adaptációjában elmélyülten gyönyörködhetnek a szép, a jó, az igazság diadalmaskodására vágyó ifjabb és idősebb nézőink. Ez a megható mese az emberekben megbúvó apró gonoszságokat és mély érzelmeket egyforma szeretettel és megértéssel ábrázolja. Szereplőivel együtt mi is felfedezhetjük azokat a titkokat, amelyek a kis piros esernyő felbukkanása nélkül örökre rejtve maradtak volna.

Rendező: Radó Denise Jászai-díjas

 

Thornton Wilder A MI KIS VÁROSUNK - színmű

Thornton Wilder színdarabja két kedves, jószívű család életébe avatja be a közönséget, évről-évre követve a szülők, a gyerekek, a tágabb közösség sorsát, barátságokat, szerelmeket és házasságokat a halálon innen és túl. A filmszerű, pergő képek olyan pillanatokat villantanak fel, amelyeknek jelentőségére a benne szereplők túl későn döbbennek rá. A szerző megelőzve korát, időutazásra hívja a közönséget, amelynek sem a színházi kulisszák, sem a fizika törvényei nem szabnak határt. A képzelet kötöttségek nélkül szárnyal, az egyetlen, aki az események menetét kordában tartja, a színpadra lépő és a nézőkkel állandó kapcsolatot tartó Rendező. Ez a szép, álomszerű darab arra indít, hogy tanuljunk meg vágyakozni az után, ami a miénk. 

Rendező: Pataki András m.v. Jászai-díjas

 

Nóti Károly: NYITOTT ABLAK - bohózat

Az évad végén egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül. A cselédlány ablakán be-és kiosonó tettes nem vállalja éjszakai gerjedelmének gyümölcsét, viszont akad egy lelkes önként jelentkező, Novotny, a gyáva bűnös katonatársa. Novotny-nak egy pici hibája van: mindent összekever. Nóti Károly, a fergeteges vígjáték szerzője megteremti az antifőhőst, aki úgy nyeri meg a csatákat, hogy harcba sem indul. Ártatlanul és értetlenül jár-kel a világban, és míg a többiek szakadatlanul, semmi haszon fejében nyüzsögnek, állandóan akarnak valamit, addig ő a buddhisták nyugalmával bámul, mint egy boci, mégis sikerül neki minden. A múlt század harmincas éveinek már modernizálódó világában felüdülés lehetett egy ilyen figurát látni a színházban, napjainkban pedig valóságos kincset ér.

Rendező: Balázs Péter Kossuth-díjas