Cikkek archívuma: 2019/2020 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Kedves, szeretett Közönségünk!

Örömhírt szeretnék közölni Önökkel! Magyarország kormánya jóvoltából és Szolnok város önkormányzatának közreműködésével hamarosan megkezdődhet tisztességben elhasználódott színházépületünk teljes körű felújítása. Az évad végén átadjuk a terepet az építkezést megvalósító szakembereknek, mi pedig átköltözünk az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba, hogy a nyári szünet végén már ott láthassuk viszont hűséges nézőinket.

Olyan repertoárt állítottunk össze, amely a változó külső körülményektől függetlenül tovább élteti színházunk eddigi hagyományait, ugyanúgy szolgálja az Önök szórakozását, szellemi és lelki épülését, mint az elmúlt években mindig. Kényelmükért, korábbi ülőhelyeik lehető legjobb átdiszponálásáért kollégáim mindent megtesznek, az épületben lift, ruhatár, büfé, hűtés-fűtés, a kulturális központ közvetlen közelében pedig elegendő mennyiségű parkolóhely áll rendelkezésükre. Az átköltözés természetesen kíván némi áldozatot társulatunktól és nézőinktől is. Ahhoz, hogy a kulturális központ továbbra is megtarthassa programjait, osztoznunk kell az időpontokon, ezért kevesebbet tudunk majd játszani. Öt bérletes előadásunkat most a megszokottnál is változatosabbá alakítottuk, hogy minden műfajban tartalmas időtöltést tudjunk kínálni Önöknek.

Kínálatunkat a következő évadban kibővíti majd egy Szilveszteri Gála a táncdalfesztiválok nagy slágereivel és klasszikus magyar nótákkal, egy a trianoni békeszerződés századik évfordulójára írt musical bemutatója, Szakonyi Károly egy szellemes darabja a Szín-Mű-Helyben, egy Arany-és Petőfi verseit feldolgozó különleges est és egy mesejáték.

Találkozzunk az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban! Kíváncsian, nyitottan éljük át ezt a kalandot is együtt, mielőtt – bízunk benne, hogy rövidesen -, visszatérhetünk egy varázslatosan szép, új színházépületbe.

Szeretettel várom Önöket!

 Üdvözlettel: Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

      

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Színházterme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szolnoki Szigligeti Színház 2019/2020-as évadának

bemutatói, a színház bérletében

Békeffi István - Lajtai Lajos: A RÉGI NYÁR - operett

William Shakespeare: LÓVÁTETT LOVAGOK - komédia

Mikszáth Kálmán: SZENT PÉTER ESERNYŐJE - romantikus vígjáték

Thornton Wilder: A MI KIS VÁROSUNK – színmű

Nóti Károly: NYITOTT ABLAK - bohózat

 

A BÉRLETEZÉS IDŐPONTJAI

A bérletértékesítés 2019. augusztus 1-30-ig hétköznapokon, 09.00 -13.00 és 14.00-17.00 óra között, valamint augusztus 24-én, szombaton 09.00 -13.00 óráig történik.

Felszabaduló helyek értékesítése: 2019. szeptember 4-27 között, hétköznapokon, 09.00-13.00 és 14.00-17.00 óráig.

Irodánk 2019. szeptember 2-3 között zárva tart.

A színház a szereplő-, helyszín- és műsorváltoztatás jogát fenntartja.

 A bérletértékesítés helyszíne:

Szolnoki Szigligeti Színház Szervező- és Jegyiroda Szolnok Kossuth Lajos utca 17-23.

Kapcsolat:   56/424-063    56/422-902    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;  www.szigligeti-szinhaz.hu

 

Szolnoki Szigligeti Színház  2019/2020-as évada

Bérletár kategóriák az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Színháztermében     

 Bérletár kategóriák

Szigligeti Ede

Bemutató-bérlet

Dajka Margit és Sebetyén Éva

nyugdíjas bérlet 

A többi 25 bérlet

I. kategória

12.500,- Ft

  8.300,- Ft

12.500,- Ft

II. kategória

10.500,- Ft

  7.000,- Ft

10.500,- Ft

III. kategória

  8.600,- Ft

  5.300,- Ft

  8.600,- Ft

IV.kategória

  6.000,- Ft

  3.700,- Ft

  6.000,- Ft

2 személyes páholynak

megfelelő helyek

27.700,- Ft 17.800,- Ft 27.700,- Ft

4 személyes páholynak

megfelelő helyek

45.500,- Ft

28.700,- Ft

45.500,- Ft

                        

 BÉRLETEZÉSI INFORMÁCIÓ

Amennyiben idén megváltja a jelenlegi bérletének megfelelő ülőhelyet az Aba-Novák Agóra nézőterére, úgy természetesen eredeti helyét igényelheti vissza a felújított, vadonatúj színház nézőterén.

További információ a bérlethelyek kiosztásáról a Szolnoki Szigligeti Színház Szervező- és Jegyirodájában június 30-ig és a bérletezés időtartama alatt kapható.

 

 

Röviden a bemutatókról: 

 Békeffi István - Lajtai Lajos: A RÉGI NYÁR - operett

Első bemutatónk Lajtai Lajos és Békeffi István romantikus operettje lesz. Egy olyan ünnepelt színésznő története ez, aki már nem magának keres párt, hanem a tizennyolc éves lányának, ám közben kiderül, hogy egy anya is lehet szerelmes, ha egy bizonyos régi nyárnak az emléke még kellő hőfokon parázslik a szívében. Színházunk művészei parádés szerepekben fogják tehetségüket, ének-és tánctudásukat megcsillantani, hiszen ez a színdarab, azon túl, hogy humoros, bájos jelenetekben bontakoztatja ki a kalandos, mégis életszerű cselekményt, slágerekké vált énekszámokkal van teletűzdelve. Az előadásban ismert dallamok, andalító és vidám dalbetétek csendülnek fel, a „Hol van az a nyár…”, a „Legyen a Horváth-kertben Budán” vagy a „Van-e szerelmesebb vallomás…”.

Rendező: Balázs Péter Kossuth-díjas

 

William Shakespeare: LÓVÁTETT LOVAGOK - komédia

A nyárbúcsúztató nosztalgikus zenés játékot egy vérbő komédia követi William Shakespeare tollából. Navarra hercege és cimborái lóvátett lovagokká válnak a színpadon, és nem csupán azért, mert hangzatos fogadalmaik, melyek szerint egy éven át kizárólag a tanulásnak szentelik életüket, mintegy varázsütésre foszlanak szét, amint megpillantják a szép francia királylányt és a kíséretében érkező felvágott nyelvű hölgyeket. Acélos jellem vagy szabadjára engedett érzelmek? Az itt a kérdés. A helyzet kulcsa – mint oly gyakran – ezúttal is a nők kezében van. A nagy angol mester e korai vígjátékában a felek a nemek harcát sziporkázóan elmés szópárbajokkal, rímekbe faragott szemtelen fricskákkal és az egymásnak állított ravasz csapdákkal vívják. Mészöly Dezső leleményes fordításában a tomboló szerelmi vágy minden árnyalata teljes pompájában ragyog.

Rendező: Molnár László Jászai-díjas

 

Mikszáth Kálmán SZENT PÉTER ESERNYŐJE - romantikus vígjáték

Karácsony előtti utolsó bemutatónk főhőse egy árván maradt kisbaba, aki egy mózeskosárban gőgicsél az utcán, amikor elered az eső. Valaki arra jár és egy kopott, piros esernyőt tesz a kis Bélyi Veronka feje fölé. Vajon ki lehetett az? Wibra György, egy dúsgazdag helybéli törvénytelen fia az öröksége után kutatva sok-sok évvel később utánajár a történteknek. Pénzt nem talál, boldogságot viszont igen. Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színpadi adaptációjában elmélyülten gyönyörködhetnek a szép, a jó, az igazság diadalmaskodására vágyó ifjabb és idősebb nézőink. Ez a megható mese az emberekben megbúvó apró gonoszságokat és mély érzelmeket egyforma szeretettel és megértéssel ábrázolja. Szereplőivel együtt mi is felfedezhetjük azokat a titkokat, amelyek a kis piros esernyő felbukkanása nélkül örökre rejtve maradtak volna.

Rendező: Radó Denise Jászai-díjas

 

Thornton Wilder A MI KIS VÁROSUNK - színmű

Thornton Wilder színdarabja két kedves, jószívű család életébe avatja be a közönséget, évről-évre követve a szülők, a gyerekek, a tágabb közösség sorsát, barátságokat, szerelmeket és házasságokat a halálon innen és túl. A filmszerű, pergő képek olyan pillanatokat villantanak fel, amelyeknek jelentőségére a benne szereplők túl későn döbbennek rá. A szerző megelőzve korát, időutazásra hívja a közönséget, amelynek sem a színházi kulisszák, sem a fizika törvényei nem szabnak határt. A képzelet kötöttségek nélkül szárnyal, az egyetlen, aki az események menetét kordában tartja, a színpadra lépő és a nézőkkel állandó kapcsolatot tartó Rendező. Ez a szép, álomszerű darab arra indít, hogy tanuljunk meg vágyakozni az után, ami a miénk. 

Rendező: Pataki András m.v. Jászai-díjas

 

Nóti Károly: NYITOTT ABLAK - bohózat

Az évad végén egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül. A cselédlány ablakán be-és kiosonó tettes nem vállalja éjszakai gerjedelmének gyümölcsét, viszont akad egy lelkes önként jelentkező, Novotny, a gyáva bűnös katonatársa. Novotny-nak egy pici hibája van: mindent összekever. Nóti Károly, a fergeteges vígjáték szerzője megteremti az antifőhőst, aki úgy nyeri meg a csatákat, hogy harcba sem indul. Ártatlanul és értetlenül jár-kel a világban, és míg a többiek szakadatlanul, semmi haszon fejében nyüzsögnek, állandóan akarnak valamit, addig ő a buddhisták nyugalmával bámul, mint egy boci, mégis sikerül neki minden. A múlt század harmincas éveinek már modernizálódó világában felüdülés lehetett egy ilyen figurát látni a színházban, napjainkban pedig valóságos kincset ér.

Rendező: Balázs Péter Kossuth-díjas