Cikkek archívuma: 2018/2019 2017/2018 2016/2017

A következőkben a Szarvasi Vízi Színházban a legjobb színészi alakítás díját kiérdemlő,
valamint A vöröslámpás ház-ban a férfi főszerepet játszó Barabás Botond nyilatkozatát olvashatják.

Barabás Botond Macbeth szerepében. 2018. február

Barabás Botond:

– Szolnok jelen pillanatban az életem, hiszen a nagy utazgatás tizenöt évvel ezelőtt véget ért, és itt alapítottam családot. Igazából az én életem és Szolnok összeolvadt. Nekem a világ közepe ez a város, a Szigligeti Színház pedig a családom. Fiatalként, mondhatni gyerekként kerültem ide, és ma már egy kétgyermekes apa vagyok. Itt nőttem fel lényegében. Már az életem derekánál tartok, lassan a „B” oldal felé haladok, igazából itt lettem az, aki vagyok.

A Szigligeti művésze azt is elmondta, nincs konkrét szerepálma, viszont nagyon hálás azért, hogy eljátszhatta Macbethet.

– Ezután nem tudhatom, hogy egy színésznek lehet-e még szerepálma, de nyilván mindent nagyon boldogan játszom el, ami elém kerül. Az idő előrehaladtával, majd ahogy korosodom, más szerepek találnak majd meg és más világokat fogok találni és más lesz a vágy is. Jelenleg többet játszom a nagyszínpadon, de idővel szeretnék többször játszani a kicsin is, egy kicsit megérkezni önmagamhoz, az intimebb hangomat, intimebb arcomat használni. Elképzelhető, hogy lesz egy olyan periódus később, amikor az ember már ott van a korban, amikor már kutatná önmagát, kísérletezne. Felfedezné a másfajta művészetet önmagában, megmutatná egy másik arcát…

Már az új évadra készül

– Nagyon izgalmas, jó volt a nyár, rengeteg mindent beletuszkoltunk. A gyerekek is már abban a korban vannak, hogy lehet menni velük bárhová, így már négyen, együtt is meg tudtuk élni az élményeket. Igazából Magyarország területén jöttünk-mentünk. Idén szülőföldemre, Erdélybe csak egyedül utaztam ki, de jövőre tervezzük, hogy mindannyian együtt megyünk. A szüleim és a testvéreim meglátogattak, mert sajnos évad közben szinte soha nem tudok hazautazni, mindig a nyár az, amikor fel tudok töltődni az otthoni élményekkel. A jövő évadban a Vöröslámpás házban kezdek, Kelepei szerepével. Decemberben pedig Sír Kán szerepe lesz az enyém a Dzsungel könyvében, ezekre készülök most.